Panzió és pince a kút mellett Gyetva óvárosának kellős közepén, csendes és nyugodt környezetben, a a 19. századbeli felújított Kohn-házban található. A bejáratot egy gyönyörűen felújított hagyományos gyetvai kút és egy festett fából készült kapu díszíti.

Gyetva egyik legrégebbi eredeti állapotában megőrzött háza, amely a múlt század első felében Gyetva és környékének legnagyobb üzletének volt az épülete.

A ház ízlésesen felújított, az utcától elzárt, nyugodt hangulatú udvarral rendelkezik.

A vendégház első emeletén lehetőség nyílik, hogy átsétáljunk a múlt évszázadon a Kohn család történelmi fényképei segítségével.  A házat a Kohn család építette és a múlt század közepétől a második világháborúig itt éltek és dolgoztak. Ugyanezen az emeleten a gyetvaiak gyönyörű portréit csodálhatja meg. A portrék szereplőit egyedi gyetvai népviseletben ábrázolják.

A kabanyicával, amely Gyetva egyik szimbóluma, és az utolsó néhai gyetvai varró életével és munkásságával, a szövetkabátokkal és szövetnadrágokkal, ismerkedhet meg a látogató a panzió második emeletén.

Az egész belteret és külteret különböző gyűjthető tárgyak díszítik, például fujara, fokos, rokka, vaj köpülő, kenyérlapát, fa kocsi.

A zárt, parkosított udvar kiváló színhelye nagy sétáknak, a gyerekek itt szabadon játszhatnak a játszótéren és megcsodálhatják a háziállatokat.

A hely kiváló kiindulópont kirándulásokhoz, túrázáshoz, kerékpározáshoz, a látogatók megcsodálhatják Polyána-hegyalja szépségét, a közelben található Kalamárka, a hegymászók paradicsoma, vagy a fenséges Polyána hegység.

A tulajdonos, Slávka üzleti felfogása elsősorban az ügyfelek személyes megközelítésén alapszik, így sokaktól azt a visszajelzést kapja, hogy otthon érzik magukat nála, nem úgy, mint egy szállodában, és az az, ami nagyon boldoggá teszi. 🙂

KAPCSOLAT

Jesenského 2, 962 11 Detva

0905 935 333

pivnica@pivnica.sk

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Panzió és pince a kút mellett” értékelése elsőként

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.