A kultúralis út  

A Polyána-hegyalja régió Szlovákia egyik legkülönösebb régiója. Ezt az elbűvölő hegyaljai tájat a természeti vonzerők, sok erdő, patak és ásványvízforrás, valamint az egyedülálló és még mindig élő népi kultúra különbözteti meg.

A Polyána lábánál fekvő városok, Polyána-hegyaljai falvak és fürdőtelepek egyedülálló, érintetlen természetet, számos természeti látnivalót kínálnak, megismerhetjük a hagyományokat és a vidéki élet varázsát. Mindezt a Polyána-hegyaljai kulturális út kínálja a látogatók számára, amely több mint 30 eredeti, hiteles, kulturális és természeti élményt tartalmaz.

A kulturális út megőrzi a kulturális és természeti látnivalókat, fejleszti és ötvözi a hagyományos és a kortárs látványosságokat. A projekt a hagyományos népviseletre, a népi építészetre és a szakrális emlékművekre összpontosító kutatásokat is végzett, amelyek alapján két publikáció jelent meg. A projekt magában foglalta 30 hagyományos ruházat és a népi építészet másolatának elkészítését is, amelyeket a Polyána-hegyalja régió különböző rendezvényein használnak fel.

Az új kalandtermék a régió legnépszerűbb látványosságain keresztül vezeti be a látogatókat a vad Polyána alatt. Aki elindul velünk erre az útra, olyan helyeket fedez fel, amelyekről talán nem is tudott. Megismeri a Polyána alatt élő helyi emberek, szerelmesek, gazdák történeteit. Megtanulja a mesterséget, megkóstolja a helyi gasztronómiát és talán felpróbálja a népviseletet is, majd képeket készít benne. Ki tudja, megtanulhatnak gazdálkodni, táncolni vagy énekelni is.

Aki ezen az úton elindul, biztosan nem bánja meg, és egyedülálló pillanatokat él át Polyána-hegyalján.

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„A kultúralis út” értékelése elsőként

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.