SZIKLAMÁSZÁS POLYÁNA-HEGYALJÁN 

 

Polyána-hegyalja térségében nagyon jók a feltételek a sziklamászásra. Kezdőknek és haladóknak egyaránt megfelelő. A régió több mint 586 különböző nehézségi fokú hegymászó útvonalat kínál Önnek.

 

HÁTSÓ-KALAMÁRKA – FELSŐ-SZIKLA 

 

Kalamárka egyedülálló hegymászó térség két sziklamászó platformmal. A felső sziklák a Hátsó-Kalamárka körkörös alaprajzán helyezkednek el, így a szélrózsa minden irányába lehet mászni. A sziklák közvetlenül autóval megközelíthetőek, a parkoló körülbelül 5 perces sétára található.

A sziklák magassága 25 m, a mászási útvonalak meghaladják a 290-et és ezeknek az útvonalaknak a nehézsége 3/9 +. 

 

ELÜLSŐ-KALAMÁRKA – (Sziklák a kunyhók alatt)

A sziklákhoz érkezve körbejárja a kunyhó-települést, ami a parkolótól körülbelül 10 percnyi sétára van. A 300 méteres andezit fal formája a lávafolyás többi részének alakja, és Szlovákia egyik legjobb edzőmászó terepe. Itt található egy kilátó a Gyetvai-medencéhez.

A sziklák magassága 20 m, a mászási útvonalak meghaladják a 200-at és ezen utak nehézsége 3 / 10-.

BORIAKOVE SKALY

A hegymászó terület körülbelül 20 percnyi sétára található a kalamárkai parkolótól. A hegyi kunyhónál egy erdei úton balra fordul, és egy nagy kanyar után a dombra felfelé haladva a bal oldalon van egy járda, amely a Boriakove-szikla tetejére vezet.

A Boriakove-sziklák 22 m magasak, több mint 40 mászási útvonal található, és ezeknek az útvonalaknak a nehézsége 3/9 +. 

DÉLI SZIKLÁK

A legfiatalabb hegymászóhely, amely a Kalamárka felé vezető út bal oldalán, egy nagy rét elején található, itt tüzet is lehet rakni. A sziklák magassága 16 m, több mint 40 mászási útvonal található, és ezeknek az útvonalaknak a nehézsége 3/9 +.

MELICH-SZIKLA

Ez egy természeti emlék, amely a gyetvai dombok felett, Skliarovo fürdő felett található. Kékkel jelölt turistaút vezet a sziklához Gyetvából Skliarovo felé. A szikla autóval is megközelíthető és körülbelül 10 percnyi sétára van.

A sziklák magassága 25 m, 8 mászási útvonal található itt, az útvonalak
nehézsége 5/8-.  

A KALAMARKA weboldalon megtalálható minden információ a sportmászás andezitbástyájáról Polyána-hegyalján!!

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„SZIKLAMÁSZÁS” értékelése elsőként

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.