Kerékpáron Polyána-hegyalján

Ha egy gazdag történelemmel, egyedi folklór- és népi kultúrával, valamint a vulkáni tevékenység által létrehozott egyedülálló természeti vonzerővel rendelkező régió vonzza Önt, ne habozzon, és látogassa meg ezt a gyönyörű vidéket, amelyet kerékpárral is bejárhat. Ezen a területen több mint 300 km kijelölt kerékpárút és számos helyi ösvény vezet a Polyána alatti környező tavak mellett is.

 

Különösen a zölddel jelölt fő kerékpárútvonalon lehet eljutni a Polyána körüli 127 km hosszú körutat, amely Polyána-hegyalja festői természetén keresztül vezet Gyetvából Skliarovo, Herencsvölgy környéke, Detvianska Huta, Látka és Forgácsfalva, Szikla, Köves-völgy, Tri vody, Strelníky, Povrazník, Dúbravica, Čerín, Hrochoť, Očová és Dúbraván át vissza Gyetvába.

A környező régiókból Polyána-hegyalja biciklivel is megközelíthető 3 piros jelzésű kerékpáros főútvonalról – Érchegységi kerékpáros főútvonalról Zólyomon, Zolnán, Očován, Dúbraván, Gyetván, Zólyommiklóson, Látkán és Poliankán át Rimakokava felé. Az útról jól belátható a masszív Polyána és teraszos mezők. Az út mentén pedig fából készült keresztek találhatóak, melyek Polyána-hegyalja szimbólumai is lehetnének. Az az útszakasz, amely a herencsvölgyi és gyetvai dombokon át vezet, gyönyörű kilátást nyújt erre a rendhagyóan gyönyörű tájra, ahol még mindig aktív gazdálkodás folyik. Nógrádból a Polyána-hegyaljára a Nógrádi kerékpáros főútvonalon lehet eljutni Budaszálláson, Piešťen, Divényoroszin, Kriványon át Gyetvára. A harmadik útvonal a Honti kerékpáros főútvonal, amely Végleshután, Hegyháton és Dombszögön át vezet Gyetvára.

A véglesi Masaryk udvar is számos kerékpárutat tud nyújtani a látogatóinak, ugyanis több útvonalra is rá vannak kapcsolva, melyek ide vezetnek. Pontosan a Masaryk udvarba vezet a Polyána festői falujain keresztül haladó bicikli út, mégpedig Dombszög, Krné, Gyetva, Kostolná, Dúbrava, Hradna, Holcov Majer, Végles településein és ugyanezen az útvonalon vissza lehet jutni a Masaryk udvarba.

Kerékpárkölcsönzés a Masaryk udvarban 

A látogatók hegyi és országúti kerékpárokat kölcsönözhetnek a Masaryk udvar kölcsönzőjében Véglesben. Itt akár kezdetét is veheti a biciklis barangolás
Polyána-hegyalján.

Elektromos kerékpárok kölcsönzése Polyána-hegyalján

Természetesen azok a látogatók, akik kényelmesen szeretnék kémlelni a polyánai tájat bicikliről szintén megtehetik, mert az E-BIKE PODPOLANIE kölcsönzőből elektromos kerékpárokat kölcsönözhetnek. Három helyen tudják kiváltani az e-bicikliket, Gyetván, Herencsvölgyben és Očován, úgy, hogy természetesen már előre megrendelték online a weboldalukon.

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„KERÉKPÁROZÁS” értékelése elsőként

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.